Veel gestelde vragen

hoe gebruik ik bobble?

voor je eerste bobble gebruik: verwijder het filter en vul de bobble met water, herplaats het filter en knijp het water voorzichtig door het filter. het water kan er tijdelijk donker uitzien omdat er losse koolstof wordt verwijderd. het koolstoffilter vereist hierna geen onderhoud meer.

hoe filtert bobble mijn drinkwater?

als water door het koolstoffilter loopt, worden de vervuilende stoffen geabsorbeerd. het bobble filter verwijdert tevens chloor uit leidingwater, en dat verbetert de smaak. testresultaten voldoen aan de NSF International Standard 42, de standaard die openbaar en particulier drinkwater certificeert.

let op: bobble dient niet gebruikt te worden zodra water microbiologisch onveilig of van onbekende kwaliteit is.

verwijdert het koolstoffilter calcium of andere voedingsstoffen uit het water?

calcium, magnesium, kalium en andere voedingsstoffen en mineralen worden niet verminderd of beïnvloed door het filter in bobble.

wanneer dien ik mijn filter te vervangen?

vervang het filter na twee maanden gebruik en/of nadat bobble 150 liter water heeft gefilterd.

hoe dien ik bobble te recyclen?

zowel de bobble fles (recycle code 1) als het bobble filter (recycle code 5) kunnen met het plastic gerecycled worden. slechts de koolstoffilter dient te worden gescheiden bij het reguliere restafval.

wat is de levensduur van de bobble fles?

de fles kan oneindig worden gebruikt. slechts het filter dient na 150 liter water en/of 2 maanden gebruik te worden vervangen.

zijn de bobble en filter geschikt voor in de afwasmachine?

met uitzondering van de bobble Infuse (alleen de body) is de bobble classic of carry cap niet geschikt voor in de afwasmachine.

hoe kan ik mijn bobble en filter onderhouden?

de fles en het mondstuk moeten regelmatig met de hand gewassen worden om de groei van bacteriën te beperken. verwijder het filter/mondstuk van je fles en was ze met warm water en afwasmiddel af. voor optimaal resultaat: gebruik bobble's borstel om je fles af te wassen.